Preventie

Controle

Het voorkomen van problemen aan uw gebit is één van de belangrijkste taken van onze tandartsen en mondhygiënisten. Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een goede mondhygiëne vermeden worden. We raden onze patiënten dan ook aan minstens éénmaal per jaar, maar liefst halfjaarlijks, een bezoek te brengen aan de tandarts voor een controle van het gebit.

Tijdens deze controle wordt eveneens gekeken of uw mondhygiëne verbeterd kan worden. Wij raden telkens aan een elektrische tandenborstel te gebruiken. Flossen en rageren kan op zijn beurt problemen tussen de tanden vermijden.

Radiologie

Om verborgen gaatjes of andere problemen te ontdekken, zal de tandarts af en toe röntgenfoto's nemen. Meestal gebeurt dit jaarlijks. Het gaat om kleine foto's waarbij men weinig röntgenstraling zal ontvangen. Aan het begin van een uitgebreid behandelplan is een overzichtsfoto (panoramische opname) soms noodzakelijk. De tandarts zal steeds proberen de stralingsdosis zo laag mogelijk te houden. Meld zeker aan je tandarts als je zwanger bent!

Tandsteenreiniging

Ook zal het tandsteen op regelmatige basis verwijderd worden. Tandsteen wordt gevormd door tandplaque dat op de tanden blijft zitten en verkalkt. Tijdens je controle helpt de tandarts of mondhygiënist je om tandsteen in de toekomst te vermijden.

 

Terug naar de bovenkant van de website