Parodontologie en Implantologie

Parodontologie

Ontstekingen van het tandvlees komen vaak voor en kennen meerdere oorzaken. Het is belangrijk om deze problemen vroegtijdig aan te pakken met een reiniging zodat het tandvlees kan genezen. Dit gebeurt gewoonlijk door de tandarts of door een mondhygiënist.

Indien je reeds te maken gehad heeft met tandvleesontstekingen adviseren wij je zeker jaarlijks 2 keer op controle te komen om dit in de toekomst te voorkomen.

Indien er sprake is van ernstige parodontale problemen, zal de tandarts je naar een parodontoloog verwijzen.

Na een eerste advies en onderzoek zal de parodontoloog, indien nodig, met jou een aantal behandelingen inplannen. Deze reeks bestaat meestal uit 4 sessies, waarbij telkens een quadrant van het gebit tot in de diepte gereinigd wordt. Dit gebeurt natuurlijk onder lokale verdoving. Na deze sessies is het belangrijk dat je gebitssituatie wordt opgevolgd.

Implantaten

Indien je één of meerdere tanden verloren hebt, kan je deze vervangen door implantaten.

Deze missende tand(en) kan dan vervangen worden door een implantaat (of meerdere) in combinatie met een kroon, brug of prothese. Een implantaat is een kunstwortel die onder plaatselijke verdoving in het bot wordt geplaatst. Het implantaat is gemaakt van titanium, een materiaal dat niet door het lichaam afgestoten wordt. De vervanging van je tand verschilt in uiterlijk en werking niets van je natuurlijke tand of kies.

Alvorens over te gaan tot implanteren, wordt een grondige screening gedaan mits een uitgebreide vragenlijst over je algemene gezondheid en gewoonten; en een scan om te weten of je wel in aanmerking komt voor implantaten.

 

De behandeling van parodontitis, alsook het plaatsen van implantaten, kunnen beiden gebeuren in onze praktijk door de parodontoloog.

 

Terug naar de bovenkant van de website